image header

Unieke

woonvorm

De zes bewoners beschikken over een eigen appartement in Zorgboerderij De Naober. Ieder appartement heeft een woonkamer met pantry, een slaapkamer en een badkamer met eigen toilet en douche.

Er is een algemene woonkamer met een keuken om gezamenlijk de tijd voor en na het werk door te brengen. Hierbij zijn aparte sanitaire voorzieningen.

De woonvorm die Zorgboerderij De Naober aanbiedt is uniek. De bewoners huren een appartement en kopen voor hun zorgvraag de zorg in die zij nodig hebben. Dat kan bij Zorgboerderij De Naober, maar ook bij een andere zorginstantie.

Zorgboerderij De Naober biedt de bewoners een thuis en begeleiding. We eten samen en leven in de grote woonruimte, om te praten, televisie te kijken, creatief bezig te zijn of een spel te doen. En iedere bewoner kan hier naar gelang hij of zij wil, gebruik van maken. Zij kunnen ook ervoor kiezen om in hun appartement te zijn.

De bewoners hebben ieder hun huishoudelijke taken. Dit varieert van het schoonhouden van hun eigen appartement tot taken in de gemeenschappelijke ruimte, schoonmaken of helpen in de keuken. We structureren de week met een planner waarop aanwezigheid en bijzonderheden worden aangegeven.

Wij werken met zorgplannen voor onze bewoners en voor onze medewerkers met een beperking. We stemmen de zorg persoonlijk af en overleggen dit met de betrokkenen. Hierdoor krijgt het plan draagvlak en kunnen we ermee aan het werk. De zorgvraag is voor iedereen persoonlijk en heel verschillend. Dat maakt de begeleiding en de geboden zorg maatwerk.

De Naober in BEELD

film

Nieuws

Doe het werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer!

6 juni 2016

Doe werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer! Dit bericht is voor dat stel dat hun leven wil omgooien naar een leven vol plezier en voldoening. Een stel...

Lees meer...