image header

Doe werk waar je blij van wordt

en je werkt nooit meer!

Dit bericht is voor dat stel dat hun leven wil omgooien naar een leven vol plezier en voldoening. Een stel dat kiest voor passie in hun werk en dat vanuit hun hart mensen met een beperking een thuis wil bieden.

Wie wij zijn
Wij zijn zo’n koppel. Wij hebben enkele jaren geleden die radicale keus gemaakt. Geen geijkte paden, vaste werkgever of een voorspelbare loopbaan meer.

Wij hebben een plek gecreëerd waar mensen zichzelf mogen zijn, een Naoberhuis.
Ons statement is: iedereen is gelijkwaardig en is onderdeel van de maatschappij. Sommige mensen hebben moeite dit zelfstandig te doen en kunnen af toe wat hulp gebruiken. Bij De Naober is woon- en werkruimte voor mensen met een (verstandelijke) beperking en/of mensen die in een sociaal isolement beland zijn.

Bij De Naober huren bewoners met een zorgvraag een zelfstandig, compleet appartement. Deze personen maken deel uit van een groot gezin. De eventuele zorg die nodig is kopen de bewoners in.

Net als in ieder ander gezin biedt De Naober de bewoners de kans om in een veilige omgeving op eigen benen te leren staan. Koken, eten en het huishouden doen we samen, maar bovenal zorgen we met elkaar voor elkaar. We stimuleren en begeleiden op momenten dat dat nodig is. Wij zijn zowel de “moeder van het gezin” als “Naoste Naober”, de buurman die klaarstaat wanneer er hulp nodig is. Wij zijn een rots in de branding.

Wij zoeken jullie!
De behoefte aan dit soort woon- en werkruimte blijkt enorm groot. Daarom willen wij de komende jaren het aantal kleinschalige woonvoorzieningen, in combinatie met dagbesteding, gaan uitbreiden. Inmiddels zijn er al drie enthousiaste stellen die onze droom delen en aan de start staan van een Naoberhuus.

Lijkt het jullie ook geweldig om als zelfstandig ondernemer én met onze hulp zo’n Naoberhuus te starten? Dat kan! Dit unieke concept vraagt nadrukkelijk om koppels, omdat wij dit de drijvende kracht vinden die maakt dat iedereen de aandacht krijgt die nodig is. De gezamenlijkheid, in de sfeer van een gezin, is namelijk een bekangrijk aspect voor succes. Dat kan niet met een 9-tot-5-mentaliteit. Het is een manier van leven, want de bewoners zijn een onderdeel van ons gezin. Zoals onze dochter zegt: “Wat het leuk maakt, is dat het vooral heel gezellig is”.

Wat wij bieden
Zijn jullie bereid om te investeren in jullie nieuwe toekomst? Tijdens een informatiemiddag schetsen wij een beeld om te kijken of dit bij je past. Zet je de volgende stap, dan bieden wij een compleet training- en coachingstraject om jullie voor te bereiden op de toekomst. Tijdens dit traject krijg je uitgebreider inzicht in jullie kwaliteiten en aandachtspunten, zodat jullie vol zelfvertrouwen jullie Naoberhuis kunnen beginnen. Aan het einde van het traject hebben jullie een ondernemersplan met financiële onderbouwing. We helpen jullie met het verkrijgen van financiële middelen. Wij delen onze kennis en ervaring om jullie droom waar te maken! Zo zei één van de deelnemers: "Ik raad de training aan die mensen die ook dromen, maar (nog) niet durven".

Willen jullie de sfeer van De Naober proeven? Op zaterdag 2 juli 2016 van 14:00 tot 17:00 uur organiseren wij een informatiemiddag waarin wij jullie nog enthousiaster maken voor deze uitgelezen kans! Op interactieve wijze maken jullie kennis met het concept van De Naober. Aanmelden kan door jullie op originele wijze voor te stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we een zo goed mogelijk beeld van jullie krijgen. Mail dit vóór 25 juni 2016. Dit e-mailadres is ook beschikbaar voor verdere vragen.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.zorgboerderijdenaober.nl.

Wij hopen jullie snel te mogen begroeten! 

De Naober in BEELD

film

Nieuws

Doe het werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer!

6 juni 2016

Doe werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer! Dit bericht is voor dat stel dat hun leven wil omgooien naar een leven vol plezier en voldoening. Een stel...

Lees meer...