image header

Woon- en

werkruimte

Zorgboerderij De Naober biedt woon- en werkruimte aan mensen met een (verstandelijke) beperking. De zorg staat centraal en we passen de werkzaamheden daar op aan. Er is ruimte voor een groep van 6 bewoners en daarnaast is er ruimte voor ca. 12 medewerkers in de dagbesteding onder deskundige begeleiding.

Zorgboerderij De Naober staat voor op integratie van de cliënten in de ‘normale’ maatschappij. Bij voorkeur op een locatie in of aan de rand van het centrum van een stad of dorp. Het complex Freriks is hiervoor ideaal. Op het terrein ligt Kinderboerderij Freriks, waar jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers uit de gehele regio naartoe komen.

Zorgboerderij De Naober biedt verschillende mogelijkheden voor dagbesteding:

  • Op het terrein van Zorgboerderij De Naober bevindt zich Kinderboerderij Freriks. Dagelijks helpen de medewerkers dagbesteding bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het terrein. Ook zijn er regelmatig activiteiten voor jong en oud. De kinderboerderij is publiekelijk toegankelijk en bijna het gehele jaar open van 09.00 tot 17.00 uur.

  • Op het terrein is een heem-, kruiden- en moestuin, waar in het onderhoud ook mogelijkheden zijn voor dagbesteding. De bewoners van Zorgboerderij De Naober kunnen hiervan ook verse groenten eten. De groenten worden deels ook voor verkoop aangeboden bij de ingang van de kinderboerderij.

  • In koffie- en theeschenkerij ‘t Höfke is gelegenheid voor bezoekers om iets te drinken met wat lekkers erbij. Hier bestaan de werkzaamheden voor dagbesteding uit bedienen van klanten en diverse huishoudelijke taken.

Wij werken met zorgplannen voor onze medewerkers met een beperking en voor onze bewoners. We stemmen de zorg persoonlijk af en overleggen dit met de betrokkenen. Hierdoor krijgt het plan draagvlak en kunnen we ermee aan het werk.

De Naober in BEELD

film

Nieuws

Doe het werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer!

6 juni 2016

Doe werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer! Dit bericht is voor dat stel dat hun leven wil omgooien naar een leven vol plezier en voldoening. Een stel...

Lees meer...