image header

Afasie

training

Ieder mens gebruikt taal. Mensen praten en het hierbij vinden van de juiste woorden, het begrijpen, het lezen, schrijven en gebaren maken zijn onderdelen van ons taalgebruik.
Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalgebruik niet meer goed functioneren, noemen we dat afasie.
Afasie, A (= niet) fasie (= spreken) betekent dus dat je niet meer kan zeggen wat je wilt. Je kunt de taal minder goed gebruiken dan voorheen.

Als deelnemer aan de afasie-training ga je, onder professionele begeleiding, werken aan het onderhouden – en mogelijk verbeteren – van je mogelijkheden tot communicatie. Jouw persoonlijke doelen vormen het uitgangspunt.afasie

Oefeningen worden individueel of groepsgewijs aangeboden en sluiten aan op jouw individuele doel. Over het algemeen hebben de oefeningen een educatief en/of ontspannend karakter waarbij je doel nl. het onderhouden cq verbeteren van jouw mogelijkheden tot communicatie, ten grondslag ligt. Contact met lotgenoten vinden wij belangrijk. Zo stimuleer je elkaar om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Binnen de training besteden we hieraan ruimschoots aandacht.

De begeleiding beschikt naast kennis van N.A.H. over gespecialiseerde en toegepaste afasie-kennis. Zij volgt nauwgezet de laatste ontwikkelingen op het gebied van afasie. In samenspraak met jou wordt met regelmaat de voortgang geëvalueerd en bijgesteld ten gunste van jou en je doel. Afspraken hierover worden opgenomen in je zorgplan.

De Naober in BEELD

film

Nieuws

Doe het werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer!

6 juni 2016

Doe werk waar je blij van wordt en je werkt nooit meer! Dit bericht is voor dat stel dat hun leven wil omgooien naar een leven vol plezier en voldoening. Een stel...

Lees meer...